Billie & the Kids 08.09.2012.

 

 Billie & the Kids – je 8-člani vokalno-instrumentalni sastav, koji nastavlja tradiciju glazbenog izražaja s kraja 1940-tih i početka 1950-tih godina, i to „rhythm & blues“ i „new orleans blues“ smjerova, odnosno isključivo plesne glazbe koja se tada prozvala „crnačkim“ rock'n'roll-om.  Uz vjernu zvukovnu sliku, Billie & the Kids na pozornici i slikovito oživljavaju tradiciju odijevanja i ukrašavanja svega postavljenog, od stalaka i mikrofona do instrumenata. Uz „jive“ plesne skladbe, sastav svira i mnoge blues balade, od obrada starih hitova i onih koji to nisu bili, do vlastitih originalnih pjesama. Prvi album, „Take One“, izdan je 2011. za njemačku diskografsku kuću Rhythm Bomb Records. 

 


 

 


Više...

VII. DANI JOSIPA KAŠMANA

Ponedjeljak, 23. srpnja 2012. u 21.30                                                                  

 LJETNA POZORNICA KINA „VLADIMIR NAZOR“

KONCERT

SJEĆANJE NA

JOSIPA KAŠMANA

 

 

 

Sudjeluju:

Josip Čajko, tenor 

 

Leon Košavić, bariton

 

Henrik Šimunković, bas-bariton

 

Vjekoslav Babić, glasovirska pratnja

Uvodna riječ:

Eva Kirchmayer Bilić

 

 

 

 

 

 

Srijeda, 25. srpnja 2012. u 21.30                                                                  

LJETNA POZORNICA KINA „VLADIMIR NAZOR“

KONCERT

JOSIPU KAŠMANU U ČAST

 

 

Sudjeluju:

Ana Zebić, sopran

 

Anastazija Dikmić, mezzosopran

 

Damir Matić, tenor

 

Henrik Šimunković, bas-bariton

 

Vjekoslav Babić, glasovirska pratnja

Uvodna riječ:

Eva Kirchmayer Bilić

 

Večer Elvisa Presleya - 16.08.2012.

 Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj organizira „Večer Elvisa Preslya“

 

Ovo je 4. godina prisjećanja na ovog velikog pjevača. Želja nam je da ovaj događaj preraste u jedinstven spektakl i poziva sve ljubitelje Elvisa, sve fanove „Kinga“, sve imitatore, pjevače i svirače njegovih hitova da nam se priključe dana 16. kolovoza 2012. u Malom Lošinju na Gradskom trgu.

 

Svi zainteresirani za nastup mogu se prijaviti u POU Mali Lošinj, V. Gortana 32 ili na tel. 051/231 173 svaki dan od 8-15 sati.

 

 

 

 

 

VII. Dani Josipa Kašmana

VII. Dani Josipa Kašmana
SEMINAR ZA PJEVAČE
Mali Lošinj, 23.-25. srpnja 2012.
Mentor:
Paolo De Napoli završio je studij glazbe i humanističkih znanosti u Firenci.  U pjevanju (bariton) se usavršavao kod sopranistice Toti Dal Monte u Veneciji i baritona Carla Tagliabue u Milanu. Pohađao je seminare interpretacije kod baritona Gina Bechija u Firenci i scenske umjetnosti kod baritona Tita Gobbialla na Scuola di Musica di Fiesole u Firenci.
Podučavao je pjevanje na University of South Carolina i držao seminare za pjevače na Konzervatorijima u Pragu i Sankt Peterburgu, te u Tokiju u Japan Art Society.
Radio je kao „vocal coach“ za interpretaciju, stil i tehniku talijanske opere u Prague National Theatre i State Opera Prague, Narodnim kazalištima u Brnu i Ostravi,  Nacionalnim opernim kazalištima u Rigi, Vilniusu i Tallinnu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, The New Opera Theatre u Moskvi i Mikhailovsky Theatre u Sankt Peterburgu.
Na svome repertoaru De Napoli ima više od stotinu opera. Vokalni je savjetnik agencije za pjevače Zemsky Green Artists Management u New Yorku.

Korepetitor:
Vjekoslav Babić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu glasovir u klasi Pavice Gvozdić 2008. godine i dirigiranje u klasi Uroša Lajovica 2010. godine. Za vrijeme školovanja osvojio je brojne nagrade na hrvatskim i međunarodnim pijanističkim natjecanjima (Daleki akordi, Zlatko Grgošević i natjecanja u organizaciji HDGPP-a). Za vrijeme studija sudjelovao je u projektima Muzičke akademije: Ljubavni napitak i Čarobna frula koji su dobili Rektorove nagrade, te Kazališta Komedija Lijepa Helena J. Offenbacha.
Solistički je nastupio uz Zagrebačku filharmoniju 2006. godine u KD V. Lisinski. S mnogostruko nagrađivanim Puhačkim orkestrom limene glazbe iz Imotskog surađuje svirajući klarinet i dirigirajući.
Trenutno radi kao korepetitor u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te surađuje i nastupa s brojnim hrvatskim glazbenicima.

Pogledajte plakat, prijavnicu na hrvatskom te engleskom jeziku.

 

Prosinac 2011. na otoku vitalnosti

U organizaciji TZ Mali Lošinj, Grada Malog Lošinj, Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj i Lošinjskog muzeja, pozivamo Vas na kulturna događanja u mjesecu prosincu! Detalje programa pogledajte ovdje. Ako želite plakat s programom, možete ga preuzeti ovdje.

Više...