Audicija - CRES

Kino dvorana Cres

28.09.2013. u 20:00h

 

Sarajevska audicija

 

Ovo je nastavak autorsko-izvođačkog rada Željka Ninčića, jednog od tvoraca legendarne predstave nastale 1985. godine u Sarajevu. Poslije prve Audicije i ne manje uspješne druge Nove Audicije 1990., Ninčić se pojavljuje kao kompletan autor treće "Najnovije Audicije 1998. te ove Audicije iz 2008. godine

 

 

Više...

Ispit savjesti

01.02.2013. u 20.00 sati

Kino V. Nazor

 

 

RC Lošinj i Pučko otvoreno učilište pozivaju vas na monodramu Ispit savjesti, autorski projekt Roberta Kurbaše – uz to što se pojavljuje na sceni, potpisuje scensku prilagodbu i režiju.

Između originalnih tekstova – proze velikog pjesnika Tina Ujevića, Kurbaša postavlja pitanja i traži odgovore – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, ali i odgovore na izazove vlastite savjesti. Ova je predstava borba sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću - ispit savjesti koji glumca, ali i gledatalja vodi do katarze. Jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su pa predstava tjera na  razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti.

 

Kursadžije 2 - Kum nije dugme

16.11.2012. u 20.00 sati

Kino V. Nazor

 

Kursadžije u novoj hit komediji, poslije 12 godina-KUM NIJE DUGME. Priča počinje u Crnoj Gori gdje KUM Djuro pokušava pronaći, tj. pozajmiti novac koji je prethodno izgubio na kladionici. U toj sceni pojavljuje se i njegova žena Ljeposava koja dolazi na ideju da bi trebalo pozvati kuma Ajdemija. Kako Ajdemi nema novac, predlaže Djuri da ode u Jagodinu gdje poznati Palma poklanja novopečenim parovima 3000 eura i put u Grčku.
Djuro odlazi u Jagodinu gdje ga dočekuje kuma Jagoda (koja se dogovorila sa Slađom, prof. engleskog iz Beograda) koja se opet želi udati ne bi li zaradila neki novac. Tu počinje zaplet.
Fenserica iz Beograda prelazi preko toga što je kum već u izvanbračnoj zajednici sa Ljeposavom i pristaje se kako tako udati.

Što se na kraju događa (naravno potpuni obrat) - ne bi trebalo otkrivati.
DJURO-Branko Babović
AJDEMI-Sasa Pantić
JAGODA -Andrija Kovač
LJEPOSAVA,pa SLADZA -Ivana Panzalović

DOĐITE NA SAT I POL URNEBESNOG SMIJEHA !!!!
Ulaznice po cijeni od 50,00 kn prodaju se u Kinu sat vremena prije predstave.

 

 

Pacijent doktora Freuda

15.07.2012. u 21.30

Ljetna pozornica kina V. Nazor

 

Pacijent doktora Freuda je svojevrsna groteska koja tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom.

Mladi Adolf uspije nagovoriti svoju djevojku da zatraže od psihijatra stručnu pomoć kako bi im pomogao razrješiti probleme u seksualnoj komunikaciji.

Tridesetogodišnji Hitler, na Freudovu kauču, razotkrit će ponore svoje psihe i frustracija, koje će ga dvadesetak godina potom usmjeriti prema najvećem ratu u povijesti. Sva tri karaktera uvjerljivo su oslikana, što glumcima pruža velike interpretativne mogućnosti.

Mladi talentirani glumci s puno energije i humora poigravaju se temom seksualnosti dovodeći u pitanje stereotipe koji se vezuju uz glasovita povijesna lica.


tekst: Miro Gavran
režija: Robert Raponja
glume: Peđa Gvozdić, Jakov Gavran, Ana-Marija Percaić, Katarina Baban

 

Željko Pervan Na rubu Europe 19.04.2012.

Poznati komičar Željko Pervan u četvrtak, 19. travnja u 19:30 nakon dugo vremena dolazi s predstavom u Mali Lošinj (Kino "Vladimir Nazor"). Njegova doradjena predstava „Božanstvena komedija" koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom „Na rubu Europe“, vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne večernje škole do sada, nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove (ali i susjedne države: Sloveniju, BiH...) i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Njemu su omiljene teme Slovenci i žene . Ismijava i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska "koja ima 24 kilometra autoputa" i Italija u kojoj, čuo je, "nema mita i korupcije".

 

Na nišanu je HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju "Kupujte hrvatsko". "S čim?", pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda, no komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj, a polovicom u Sloveniji.

 

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. "Čim žena kaže 'da', u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? Viljuškarom?". Ne ostaje dužan ni muškima: "Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena", komentira u svom zajedljivom stilu.

 

Njegova satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada se spomene Zakon o zabrani pušenja. "Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo "kao ne", u svom stilu pita se Pervan koji kaže da će u kafićima zamoliti konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.

 

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn prodaju se u Pučkom otvorenom učilištu do 14:00 sati svakog dana ili u Kinu sat vremena prije predstave.