Perpetuum Lošinj Adventure Challenge 2013.

utorak, 28.5.2013.

18.05.2013. godine u organizaciji udruge pustolovnih sportova "Perpetumum gelender" iz Zagreba uz generalno sponzorstvo Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i Grada Malog Lošinja, te uz sponzorstvo Jadranka trgovine, Studio Laurus SlowSpa, wellness Aurora i Caffe bar Bueno održana je avantura pod nazivom Perpetuum Lošinj Adventure Challenge 2013- PLAC 2013

 

Specifičnost utrke je da se prvi puta održava na otoku na relaciji Punta Križa - Mali Lošinj a u pustolovini je sudjelovalo 55 timova - najveći broj timova ikada na pustolovnim utrkama u Hrvatskoj ! Osim Hrvatskih ekipa bilo je ekipa iz Slovenije te dva tima iz Malog Lošinja.

 

Utrka je imala 3 težinske kategorije - "ULTRA" kategorija najiskusniji pustolovci započeli su utrku dužine od stotinjak kilometara u petak, u ponoć. Druge dvije kategorije ukupne kilometraže od 50 kilometara "LIGHT" i 25 kilometara "TAMAN" startale su u subotu u 9 sati sa glavnog trga u Malom Lošinju. Staza je obuhvatila najljepše dijelove otoka koje su timovi savladavali bickilom, kajakom, plivajući i pješice koristeći alpinističku opremu. Uz pomoć karte i kompasa  morali su u što kraćem vremenu proći stazu obilazći kontrolne točke koje su bile na najatraktivnijim mjestima na otoku.