Javni poziv - stručno osposobljavanje

četvrtak, 23.1.2014.

Na temelju  Odluke  ravnateljice  Pučkog otvorenog učilišta  Mali  Lošinj od 22. siječnja 2014. godine, članka 37. Zakona o muzeju ( „N.N br. 142/98 i 65/09), članka 6. Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u muzejskoj struci („ N.N br. 97/10),  a u svezi sa člankom 41. Zakona o radu  (N.N. br. 149/09,61/11,82/12 i člankom 6. Kolektivnog ugovora za zaposlene u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mali Lošinj, Lošinjskom  muzeju i Pučkom otvorenom učilištu, te članka 21. Statuta Pučkog otvorenog učilišta, objavljuje se

 

 

J A V N I   P O Z I V

za prijem polaznika / polaznica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Creski muzej  pri  Pučkom otvorenom učilištu Mali Lošinj

 

I. 

                U cilju provedbe programa, odnosno korištenja mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“, Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj objavljuje javni poziv za dostavu prijava za prijam polaznika / polaznica na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

 

II.

Kandidati / kandidatkinje koje se mogu prijaviti na ovaj poziv i dostaviti svoju prijavu, na dan objave ovog javnog poziva trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:

-   da su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciji nezaposlenih u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje duže od 30 dana;

-   da su bez radnog iskustva ili sa radnim iskustvom do godine dana evidentiranog staža u zvanju za kojeg su se obrazovale, bez obzira na ukupno evidentiran staž u mirovinskom osiguranju.

- da ispunjavaju uvjet tražene struke i razine obrazovanja za poslove za koje  se žele stručno osposobljavati.

 

III.

Polaznici / polaznice stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa primaju se na određeno vrijeme od 12 mjeseci u Creski Muzej pri Pučkom otvorenom učilištu Mali Lošinj, kako slijedi:

 

        - 1 polaznik / polaznica  – magistar / magistra ili stručni specijalist / stručna  specijalistica ili visoka stručna sprema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Creski muzej pri Pučkom otvorenom učilištu za zvanje kustosa.

 

 

IV.

Osobe koje podnose prijavu za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, te su obvezni priložiti:

- presliku osobne iskaznice;

- presliku dokaza o hrvatskom državljanstvu;

- presliku dokaza o ispunjavanju uvjeta tražene struke i razine obrazovanja (diploma);

- presliku radne knjižice (uključujući stranice sa osobnim podacima i svim stranicama na kojima je upisan radni staž, neovisno o tome da li osoba ima ili nema upisan staž);

- presliku dokaza o nezaposlenosti duže od 30 dana od dana objave ovog Javnog poziva (iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje);

- uvjerenje da kandidat / kandidatkinja nije pod istragom i da se protiv njega ne vodi istražni ili kazneni postupak, koji ne smije biti stariji od 6 mjeseci od dana objave ovog Javnog poziva;

- vlastoručno potpisanu izjavu da se kandidat / kandidatkinja na poslovima navedenog stupnja obrazovanja i struke do sada nije stručno osposobljavao / osposobljavala u smislu članka 93. istog Zakona, odnosno članka 41. Zakona o radu (potpis na izjavi nije potrebno ovjeriti).

 

V.

Za osobe za koje se utvrdi da su podnijele pravodobne i uredne prijave, biti će zatraženo od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje provjera ispunjavanja uvjeta za korištenje mjere „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“.

Osobe za koje se dobije pozitivan povratni odgovor od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, biti će pozvane na razgovor sa ravnateljicom  Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj pod kojim je Creski muzej za koji se podnosi prijava.

Za osobe koje budu izabrane od strane ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje podnijeti će se zahtjev za sufinanciranje programa stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, te će se po dobivenom odobrenju od strane Zavoda sa tim osobama sklopiti Ugovor o međusobnim pravima i obvezama koja se odnose na stručno osposobljavanje.

VI.

Prijave se podnose preporučeno putem pošte ili osobno na adresu:Vladimira Gortana 32, M. Lošinj , sa naznakom „Stručno osposobljavanje za rad“.

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objave ovog Javnog poziva na web stranici Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj, te oglasnoj ploči POU ML, Grada Mali Lošinj i Grada Cresa, tako da počinje teći od 23.siječnja  2014.godine i ističe 31.siječnja 2014. godine u 24.00 sati.

VII.

Osoba koja ne podnese pravodobnu i/ili urednu prijavu ili osoba za koju se utvrdi da ne ispunjava neki od uvjeta iz točke II. ovog Javnog poziva neće se smatrati kandidatom i njihove prijave neće biti razmatrane. Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u točki IV. ovog Javnog poziva. Za kandidate / kandidatkinje koji se ne odazovu pozivu za razgovor, smatrati će se da su odustali od prijave.

 

Po završetku postupka prijama polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa temeljem ovog Javnog poziva, svim osobama koje su podnijele prijavu, a nisu izabrane, putem pošte na adresu navedenu u prijavi biti će vraćena dokumentacija priložena prijavi.

                                                                          

Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj zadržava pravo neodabira niti jedne ponude, bez ikakve odgovornosti prema sudionicima javnog poziva.

Ovaj javni poziv će se objaviti na web stranici  POU-a Malog Lošinja, HZZ-a, te  na oglasnim pločama POU ML, Grada Malog Lošinja i  Cresa.

Urbroj:2272/2014 Z