Poziv na upise Maslinari - Kuhari
utorak, 10.2.2015.
Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj u suradnji s
Pučkim otvorenim učilištem Libar iz Šibenika objavljuje
Poziv na upis:
- Program osposobljavanja za maslinara
- Program osposobljavanja za obavljanje poslova pomoćnog kuhara
Upisi traju do 27.02.2015.
Broj mjesta ograničen!
Nastava započinje u ožujku 2015.
Prijave u POU Mali Lošinj Vladimira Gortana 32 (iznad Ivića) ili na telefon 051/231 173
1. Maslinar
OPIS: Polaznici programa osposobljavanja stječu znanja za stručno obavljanje zadaća u pripremi zemljišta za podizanje maslinika, obradi i uzgajanju masline u širem okruženju mjesta gdje se osposobljavanje provodi (sadnja i njega sadnica, obrada maslinika, berba plodova masline, skladištenje i čuvanje sredstava koja se koriste pri radu), stječu znanja u primjeni suvremenih metoda rada u maslinarstvu te zaštitnih i higijenskih mjera pri radu. Polaznici će steći i znanja o poslovima u transportu i pripremi maslina za konzerviranje i proizvodnju kvalitetnog ulja te znanja u svezi sa skladištenjem, čuvanjem i konzerviranjem maslina.
UVJETI: osobna iskaznica, domovnica, rodni list, svjedodžba o završenom školovanju.
TRAJANJE: Redovna nastava: 150 sati (60 sati teorije; 90 sati prakse)
Jednostavni poslovi kuhara
OPIS: Polaznici će se osposobiti za obavljanje jednostavnih pomoćnih poslova iz djelokruga rada kuhara te za higijensko rukovanje i očuvanje zdrave i ispravne hrane. Tako će kroz ovaj program polaznici upoznati organizaciju i tehniku rada u području pripreme jela, svladati način uporabe alata, strojeva i uređaja u kuhinji, usvojiti tehnološke postupke u pripremi jela, usvojiti ekonomično i racionalno ponašanje u kuhinji radi uštede vremena i materijala.
UVJETI: Završena osnovna škola
TRAJANJE: Redovna nastava: 170 sati (55 sati teorije; 20 sati vježbe; 95 sati praksa)
Svi programi odobreni su od Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Po uspješnom završetku obrazovanja polazniku se izdaje:
Uvjerenje o stručnoj osposobljenosti (certifikat Učilišta) i upisuju se u e-radnu knjižicu.