SVE O ČIKATU - edukativna radionica 20.-21. 02. 2015.- hr

ponedjeljak, 16.2.2015.

MEĐUNARODNI  DAN TURISTIČKIH VODIČA (INTERNATIONAL TOURIST GUIDE DAY)
SVE O ČIKATU - edukativna radionica 20.-21. 02. 2015.
Čikat je i zaljev i luka i rt i poluotok i šuma i park i kompleks povijesnih vila i hotela u neposrednoj blizini Malog Lošinja. Čikat je pojam po kojem se otok Lošinj razlikuje od svih drugih jadranskih otoka.
Čikat je sigurna luka, svjetionik i zavjet pomoraca Annunziati, mjesto čežnje za povratkom. Čikat je veličanstvena borova šuma, naslijeđe Haračićevog entuzijazma i fascinantne ideje da se zelenilom može promijeniti mikroklima. Čikat su vile, pansioni i hoteli iz carskih vremena kada su perivoji bili važniji od samih građevina, a rukavice i šeširi češći od kupaćih kostima. Čikat je prostran park ispresijecan stazama i šetnicama, klupice i vizure, najljepši zalasci sunca tamo negdje iza Suska. Čikat su mirisi algi, smole, mahovine, radost kretanja kroz prostor jedinstvene ljepote.
Koliko prostorno i povijesno poznajete Čikat? Nedovoljno? Ako želite znati više i vidjeti Čikat drugim očima, INSULOMANIA, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Mali Lošinj, za vas je pripremila besplatnu dvodnevnu edukativnu radionicu „SVE O ČIKATU“ u vidu predavanja (petak, 21. 02. 2015., 18.00 h, Kino – sala Manfrina) i stručnog turističkog vođenja po Čikatu (subota, 21. 02. 2015., 15.30 h - polazište kod spomenika A. Haračiću), koja će održati Irena Dlaka.
Radionica je posvećena 130. godišnjici početka turizma na Lošinju i svima onima koji su kroz sve te godine nekoga vodili u obilazak Čikata.