Filmovi za razdoblje od 4.5.2017 do 7.5.2017

ponedjeljak, 1.5.2017.

Liburnia uplovljava u Mali Lošinj

Turneja hrvatskih dokumentaraca staje i na „otoku vitalnosti“

RIJEKA, 1. svibnja 2017 – Turneja pobjedničkih filmova festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala nekoliko će se narednih četvrtaka „sidriti“ i u Malom Lošinju i tamošnjem kinu „Vladimir Nazor“. U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Mali Lošinj, program Liburnia uplovljava omogućit će otočanima da pogledaju svih šest dokumentaraca nagrađenih na lanjskom LFF-u.

Prvi je „spoj“ ovog četvrtka, 4. svibnja, i to s najboljim filmom 14. LFF-a, debitantskim uratkom poznatoga pisca Pere Kvesića, višestruko nagrađenim kreativnim dokumentarcem Dum Spiro Spero.

Iza lica zrcala Katarine Zrinke Matijević, dobitnika posebnog priznanja LFF-ovog žirija također nagrađenog i za dizajn zvuka te fotografiju na filmu publika ima prilike vidjeti tjedan dana kasnije, 11. svibnja, a iste je večeri na programu i Kratki obiteljski film redatelja Igora Bezinovića, dobitnik nagrade za najbolji regionalni film 14. LFF-a.

Dokument procesa deinstitucionalizacije osoba s intelektualnim poteškoćama, film Slobodni redatelja Tomislava Žaje (nagrada za najbolju režiju) na programu je 18. svibnja, dok 25. svibnja u Mali Lošinj stiže i Turizam! Tonćija Gaćine, film nagrađen za montažu. Posljednji rendezvous Lošinjana s dokumentarcima s Liburnia Film Festivala bit će 1. lipnja uz dobitnika nagrade LFF-ove publike, film Tanka linija redateljica Nine Mimica i Paola Sangiovanni.

Sve projekcije počinju u 22:30 a ulaz je besplatan.

Program Liburnia uplovljava podržavaju Savez udruga Klubtura, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranska županija.

 

Traileri:

Slobodni https://vimeo.com/155009690

Kratki obiteljski film https://www.youtube.com/watch?v=fh5UKNaWdYY

Dum Spiro Spero https://vimeo.com/156003602

Iza lica zrcala https://vimeo.com/46444601

Turizam! https://vimeo.com/165162157

Tanka linija https://vimeo.com/143133146



Kontakt za medije:

Jelena Androić

info@liburniafilmfestival.com

+385 91 590 49 05

 

http://www.liburniafilmfestival.com

 

IZVORNO IME: Guardians of the Galaxy Vol. 2

REDATELJ: James Gunn  |  ŽANR: akcijaavantura
ULOGE: Chris PrattZoe SaldanaDave BautistaVin DieselBradley CooperMichael RookerKaren Gillan
TRAJANJE FILMA: 137 minuta  |  GODINA: 2017.  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Sniman uz posve novu zvučnu pozadinu Awesome Mixtape #2, Marvel Studios, film Čuvari Galaksije Vol. 2 nastavlja pustolovinu ekipe koja prelazi granice svemira. Čuvari se moraju boriti da održe svoju novostečenu obitelj na okupu dok otkrivaju tajnu pravog porijekla Petera Quilla. Stari neprijatelji postaju saveznici, a fanovima omiljeni likovi iz klasičnih stripova priskočit će u pomoć našim junacima dok se Marvel Cinematic Universe nastavlja širiti.

 

 

 


IZVORNO IME: Ozzy

REDATELJ: Alberto Rodríguez, Nacho La Casa  |  ŽANR: animacijakomedijaavantura
ULOGE: Guillermo RomeroDani RoviraJosé Mota

TRAJANJE FILMA: 90 minuta  |  GODINA: 2016  |  DRŽAVA: Španjolska, Kanada  

 

SADRŽAJ FILMA:

Ozzyju, prijateljski nastrojenom biglu život se okrene naopačke kada njegova obitelj odluči otići na dugo i udaljeno putovanje. Jedini problem je što su tamo psi zabranjeni! Obitelj se tada odlučuje ostaviti Ozzyja u spa centru za pse, pod nazivom Blue Creek. Ozzy ubrzo shvaća da to nije spa, već zatvor za pse. Ozzy će se morati udružiti s novim prijateljima Chesterom, Fronkyjem i Docom kako bi pobjegli iz tog zatvora i sigurno se vratili kući.

 

 

 

 

 

IZVORNO IME: Get Out

REDATELJ: Jordan Peele  |  ŽANR: horor
ULOGE: Daniel KaluuyaAllison WilliamsBradley WhitfordCatherine Keener

TRAJANJE FILMA: 104 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD 

 

SADRŽAJ FILMA:

Mladi Afroamerikanac Chris sa svojom djevojkom Rose tijekom vikenda odlazi na udaljeno imanje kako bi se upoznao s njenim roditeljima, majkom Missy i ocem Deanom. Njihovo pretjerano uslužno ponašanje Chris u početku tumači kao nervozni pokušaj ublažavanja činjenice da se njihova kći zabavlja s tamnoputim mladićem, ali kako vikend odmiče, otkriva niz pojedinosti koje ga vode do zastrašujućih događaja koje nije mogao niti zamisliti.

Ovaj napeti horor redatelja Jordana Peelea dobio je odlične kritike diljem svijeta. Prozvali su ga zastrašujućim, napetim, s odličnim preokretom, obradom teme rasizma na nov i svjež način te s odlično uklopljenim komičnim scenama.