Hit komedija Ri Teatra Noćna patrola 0 3D

ponedjeljak, 19.6.2017.

 

Prva 3D komedija u Hrvatskoj                                                                                                       

Tekst: Donato Jurković
Režirao: cijeli glumački ansambl
Glume: Lado Bartoniček, Tomislav Vičević, Bojan Lakoš, Igor Ban i Kristina Starc
Asistentica: Rozmari Marijan
Video i glazba: Lado Bartoniček
Montaža projekcija: Mitja Vukelić
Oblikovanje svijetla, izrada patuljaka i scena: Igor Kondić

Nakon više nego uspješnih komedija „Noćna patrola 1“ i nastavka „Noćna patrola 2“, Ri Teatar se odlučio zaokružiti trilogiju sa najnovijom predstavom „Noćna patrola 0“. U naslovu je jasno da se radi o samom početku, tj. u ovom nastavku će se razotkriti kako su se Ludvig i Sebastijan uopće upoznali, kako su odlučili postati policajci, koje je Ludvigovo prezime, kako je Džabalezi krenuo „kriminalnim vodama“ itd.... Od starih, već poznatih likova poput šefa policije, upoznat ćemo i jedan novi lik, višu policijsku narednicu Gretu, mađaricu, čiji smo glas samo čuli u prvom nastavku.
No, kako sve to ne bi izgledalo jednostavno, u sve se upliće jedan vrtni patuljak kojeg „oslobađa“ Džabalezi iz vrta šefove punice, i to ne bilo kakvog patuljka, već vrlo vrijednog. Na neki način, Džabalezi potpuno slučajno postaje preteča hrvatskog ogranka GGLF (Garden Gnome Liberation Front), organizacije koja se bavi oslobađanjem vrtnih patuljaka, a nastala je u Francuskoj i u svijetu već ima jako puno ogranaka.

Statične projekcije koje su u 1. dijelu patrole, u 2. su dinamiku radnje podigli na višu razinu gdje se igra glumaca ispreplitala sa video uradcima, dajući tako predstavi i drugu dimenziju, no u ovom nultom dijelu, predstava je postala potpuno trodimenzionalna, pa je tako i najavljujemo „Noćna patrola 0“, prva 3D kazališna komedija u Hrvatskoj. Svoj publici dijelimo i specijalne 3D naočale za uspješno praćenje predstave.
Cijela priča je bazirana na komičnim elementima, gegovima, zabunama, komičnom govoru, te vjerujemo da će publika i vjerni fanovi Noćne patrole ponovno doći na svoje. „Noćna patrola 1“ je još uvijek na repertoaru od prosinca 2004. godine, a „Noćna patrola 2“ također, od travnja 2006. godine, stoga ne sumnjamo da će i „Noćna patrola 0 – 3D“ imati svoju publiku i da će dugo, dugo godina biti na repertoaru širom Hrvatske.