Filmovi za razdoblje 29.6.2017. do 4.7.2017

ponedjeljak, 26.6.2017.

Gimme Danger

 

Nastavši u Ann Harbouru u Michiganu usred kontrakulturne revolucije, moćni i agresivni rock'n'roll zvuk benda The Stooges probio je krater u glazbenom pejzažu kasnih šezdesetih. Napadajući publiku mješavinom rocka, bluesa, R&B-a i free jazza, ovaj bend posijao je sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Gimme Danger priča je o The Stooges, jednom od najvećih rock'n'roll bendova svih vremena, smještena u glazbeni, kulturni, politički i povijesni kontekst, i prenosi njihove zgode i nezgode, istovremeno objašnjavajući razloge njihova početnog komercijalnog neuspjeha, kao i dugogodišnjeg utjecaja. Na bogatom popisu nezaboravnih filmova Jima Jarmuscha, od Čudnije od raja (1984.) do Samo ljubavnici preživljavaju (2013.), nalazi se samo jedan dokumentarac - Godina konja, o Neilu Youngu. Gotovo 20 godina kasnije, najveći "neovisni" američki autor sudjelovao je na festivalu u Cannesu s čak dva filma, dramom Paterson i novim glazbenim dokumentarcem Gimme Danger o Iggyju Popu i njegovom bendu The Stooges. 

 

 

IZVORNO IME: The Hunters Prayer

REDATELJ: Jonathan Mostow  |  ŽANR: akcijskitriler
ULOGE: Sam WorthingtonOdeya RushAmy Landecker
TRAJANJE FILMA: 91 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Ovaj triler prati Lucasa, osamljenog ubojicu koji je unajmljen da ubije mladu ženu Ellu, koja uživa u suncu u malom toskanskom gradiću sa svojim dečkom, ne sluteći što se sprema. Lucas ne uspijeva u svom naumu a njegov plan pada u vodu, i tada kreće igra mačke i miša. Oboje postaju mete te će se morati udružiti kako bi se spasili. 

 

 

IZVORNO IME: The Circle

REDATELJ: James Ponsoldt  |  ŽANR: SFdramatriler
ULOGE: Tom HanksEmma WatsonBill PaxtonKaren GillanJohn Boyega
TRAJANJE FILMA: 110 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

The Circle, film snimljen prema svjetskom best selleru, obrađuje temu morala u bliskoj budućnosti. U prvom redu su prikazane posljedice tehnologije u odnosu na želju pojedinca da bude prisutan u svijetu u kojem je moć izjednačena sa brojem online sljedbenika.
James Ponsoldt donosi nam slojevitu priču o Mae Holland (Emma Watson), mladoj djevojci ustrajnoj da ostvari karijeru u informatičkom svijetu. Pridružuje se tehnološkoj i socijalnoj nemani, tvrtki The Circle, gdje vrlo brzo dokazuje svoju vrijednost i uspinje se u hijerarhiji kompanije.
Pod pritiskom osnivača kompanije Eamona Baileya (Tom Hanks) i u želji za uspješnom karijerom, Mae pristaje postati zaštitno lice kompanije sa milijardu followera, ali istovremeno gubi svoj identitet.
U ovom napetom tehnološkom trileru nitko nije posve siguran jer su kamere posvuda i prate svaki vaš korak.

 

 

IZVORNO IME: Despicable Me 3

REDATELJ: Pierre Coffin, Kyle Balda  |  ŽANR: Animiranikomedijaavantura
ULOGE: Rene BitorajacZoran PribičevićHana HegedušićDražen Bratulić
TRAJANJE FILMA: 90 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Nove avanture Grua i njegovih malaca, izazvane su pojavom Gruovog izgubljenog brata blizanca Drua, kojima je u originalnoj verziji glas posudio komičar Steve Carell. Jedan od kreatora “South Parka”, Trey Parker je u originalnoj verziji posudio glas zlikovcu Balthazaru Brattu, koji je kao dijete bio zvijezda, a sada je kao odrastao opsjednut likom koji je bio 80-ih godina. Balthazar će biti najveći Gruov neprijatelj do sada