13. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ, 28. – 30. 07. 2017. MALI LOŠINJ

nedjelja, 23.7.2017.

13. JAZZ FESTIVAL LOŠINJ,

28. – 30. 07. 2017., MALI LOŠINJ

 
Ljetna terasa kina "Vladimir Nazor" pri POU Mali Lošinj

 


Jazz festival Lošinj ove godine slavi 13. rodjendan. Centralna glazbena manifestacija Lošinjskog kulturnog ljeta i jedan od najzanimljivijih festivala na Jadranu, svoje će trinaesto izdanje održati od 28. do 29. srpnja 2017. godine.

Programska koncepcija i dalje se temelji na širokoj paleti jazza i srodnih glazbenih pravaca, a nastupit će izvodjači koji su tijekom proteklih godina održali najzapaženije nastupe na festivalu kao i brojni izvodjači koji na Jazz Festivalu Lošinj nastupaju prvi put.

 

Program:

28.07. - IGOR GERŽINA FUNK & SOUL APPRECIATION SOCIETY featuring IVANA KINDL

29.07. - VID JAMNIK INTERNATIONAL QUARTET

30.07. - Prikazivanje igranog filma “MILES AHEAD” Dona Cheadlea o životu jazz legende Miles Davisa

 

 

Jazz festival Lošinj od 2005. godine do danas ugostio je najpoznatije hrvatske glazbene umjetnike te velik broj medjunarodnih izvodjača jazza, bluesa, soula, funka, ethno i latin glazbe. Tako su u proteklih deset godina u lijepom ambijentu ljetnog kina ili na glavnom gradskom trgu posjetitelji imali prilike uživati u nastupima Matije Dedića, Dina Dvornika, Massima, Black Coffee, Cubisma, Elvisa Stanića, The Bastardz, Zdenke Kovačiček i mnogih drugih domaćih glazbenika, te u nastupima vodećih europskih i svjetskih jazzista poput Joseph Bowiea, Saskie Laroo, Jim Mullena, Csaba Deseo, Aladara Pegea, Raphaela Wressniga i brojnih drugih.

 

Organizator: Grad Mali Lošinj, POU Mali Lošinj i programski urednik Zoran Jaeger – Jex

 

Medijski pokrovitelji: Radio Jadranka Mali Lošinj i Hrvatski radio