Filmovi za razdoblje od 13.10.2017. do 15.10.2017.

subota, 7.10.2017.

IZVORNO IME: The Snowman

REDATELJ: Tomas Alfredson  |  ŽANR: dramatični triler
ULOGE: Michael FassbenderRebecca FergusonJames DArcyVal KilmerJ.K. SimmonsCharlotte GainsbourgToby Jones
TRAJANJE FILMA: 119 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: Velika Britanija, Švedska, SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Dolaskom jeseni u grad, vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime u zadnjem desetljeću. Istragu preuzima detektiv Harry Hole, koji se kao glavni junak pojavljuje u mnogim romanima jednog od najuspješnijih svjetskih pisaca Jo Nesboa. Snjegović je sedmi roman u nizu o detektivu Holeu kojeg je utjelovio Michael Fassbenderu (Nemilosrdni gadovi, 12 godina ropstva, X-Men, Steve Jobs). Detektiv Hole u Snjegoviću pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan kad u Oslu padne prvi snijeg. Uz pomoć mlade talentirane kolegice (Rebecca Ferguson), desetljeće stare slučajeve povezuju s novim ubojstvom te otkrivaju da za hvatanje ubojice imaju vremena samo do prvog sljedećeg snijega. Glavnu žensku ulogu tumači Rebecca Ferguson (Nemoguća misija 5, Život, Djevojka u vlaku). U ovome filmu, koji je u cijelosti snimljen u Norveškoj tijekom skandinavske zime, također ćemo gledati Charlotte Gainsbourg (Antikrist, Melankolija) i dobitnika nagrade Oskar J. K. Simmons (Ritam ludila).

 

IZVORNO IME: A je to

Redatelj: Marek Beneš
Scenarist: Marek Beneš
Producent: Tomáš Eiselt
Produkcijska kuća: Patmat film
Direktor fotografije: Jan Chvojka
Montaža: Marek Beneš

Zemlja: Češka
Godina: 2016.
Trajanje: 80 minuta

Sinopsis

Otkad su 1976. Lubomír Beneš i Vladimír Jiránek javnosti predstavili likove Pata i Mata ('A je to'), dvojica su nespretnih majstora postali dijelom televizijske povijesti, ne samo u rodnoj Čehoslovačkoj, već i u čitavom svijetu. Na 40 obljetnicu nastanka popularne animirane serije, Lubomírov sin Marek Beneš Pata i Mata preselio je na veliko platno, pružajući svim generacijama užitak u duhovitim slapstick momentima kultnih i svima poznatih likova. 
Iako se još nikad nisu predstavili na velikom platnu, sigurno je da to ovim velikim majstorima neće predstavljati problem. Na tavanu imaju kutiju punu filmova i projektor ispod stepenica pa će svojim obožavateljima rado prikazati svoje dogodovštine. No ne bi oni bili oni kad pritom ne bi upali u milijun neprilika. Ovaj put se suočavaju s podmuklim kaktusom i suhim drvetom te odlučuju “osvježiti” svoj dom originalnim građevinskim rješenjima. A budući da živimo u 21. stoljeću, u kojem se na sve strane propagira zdrav život, Pat i Mat pokušavaju biti fit i vježbaju na sobnom biciklu. Hoće li im sve to poći za rukom? 

 

IZVORNO IME: Leatherface

REDATELJ: Alexandre Bustillo, Julien Maury  |  ŽANR: horortriler
ULOGE: Stephen DorffJames BloorLili Taylor
TRAJANJE FILMA: 88 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Priča prati teenagera Leatherfacea koji bježi iz ludnice s još trojicom zatvorenika, koji su oteli mladu medicinsku sestru i vode je na putovanje iz pakla.

Film su režirali Alexandre Bustillo i Julien Maury, a u glavnim ulogama su Lili Taylor koja je preuzela ulogu majke mladog Leatherfacea, Stephen Dorff u ulozi ludog policajca, Jessica Madsen, James Bloor, Sam Strike i Sam Coleman su u ulogama ludih zatvorenika bolnice dok je uloga medicinske sestre koja se bori protiv luđaka dospjela Vanessi Grasse.