Nova predstava Kazališta JAK Mali Lošinj premijera 5.5. u 20:30 sati

srijeda, 2.5.2018.

JAK-ovci pronašli nove motive

Glumci lošinjskog kazališta "Josip A. Kraljić" vraćaju se na scenu! Nakon dvogodišnje stanke, pripremaju novu predstavu, komediju "Hortenzija je rekla: Baš mi se fućka" prema tekstu francuskog komediografa Georgesa Feydeaua.

Ovako dugo razdoblje neaktivnosti nije karakteristično za lošinjsku kazališnu družinu, no kako je ipak riječ o amaterskom ansamblu, dugi niz godina u približno istom sastavu, došlo je do zasićenja. Na radost otočnih ljubitelja teatra, taj je problem očito prevladan.

U novoj predstavi igrat će Sandra Podravec-Toić, Tamara Bogunović, Lučano Nikolić, Boris Šegota, Elmedin Bjelić, Robert Radan, Yvonne Vidulić i Đenis Ćepulo, a premijera je zakazana za subotu, 5. svibnja u lošinjskoj kino-dvorani Vladimira Nazora. Nakon čitačkih proba u prostoriji JAK-a u kompleksu Gradske knjižnice, ansambl od utorka održava na mjestu odigravanja predstave.

Feydeau (1862.-1921.) je već drugi put u relativno kratkom vremenu na repertoaru JAK-ovaca; 2012. godine izveli su predstavu "Gospođina majka je preminula".

 

Izvor: Otoci.net