Ljetna hit komedija Izvorno hrvatsko Ri Teatar

ponedjeljak, 18.6.2018.

„IZVORNO HRVACKO“

 

 

Izvorno hrvatsko je znak koji dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora proizvodima i uslugama (npr. penkala nalivpera, paška čipka, dalmatinski pršut, slavonski kulen itd….) na području Hrvatske koji svojim postojanjem imaju izrazitu vrijednost koja odiše izvornom hrvatskom tradicijom, a ti isti proizvodi i usluge su plod isključivo inovacija, istraživanja i razvoja hrvatskih poduzeća i ljudi.

Proizvodi i usluge koje su dobili znak Izvorno hrvatsko prošli su niz rigoroznih kontrola HGK i njihovog Centra za kvalitetu te Tehničke komisije koji su provjerili dokumentaciju, certifikate i ostale značajke proizvoda i usluga koje su zatražile da im se dodijeli znak Izvorno hrvatsko. Nakon što su prošli sve kontrole i testiranja Savjet HGK donosi odluku o uvrštavanju proizvoda ili usluge na listu nosioca znaka Izvorno hrvatsko.

 

No, za razliku od gore navedenog, usluge koje su dobile znak „Izvorno hrvacko“ u komediji Ri Teatra su: korupcija, nepotizam, političke veze, obiteljske razmirice, mentalitet male sredine, lažni patriotizam, rasprodaja prirodnih resursa i ljepota Lijepe naše. Upravo to su usluge koje su prošle niz rigoroznih kontrola redatelja, autora i glumaca ove predstave i nakon što su prošli sva testiranja na probama, Ri Teatar donosi novu komediju koja će Vas zasigurno nasmijati do suza.

Priča prati 5 glavnih likova na jednom malom otoku „negdje na Jadranu“. To su mještani Ive (zadužen za sve na otoku, od komunalnog redarstva do čuvanja svjetionika), Luka i Kate (brat i sestra koji dijele jedan veliki maslinik na brdu, kuću i štošta još), Katina kćer Ana (mlada djevojka, slučajno zatrudnjela) i pridošlica Borna (mladi odvjetnik, sin bogatog i vrlo poznatog odvjetnika iz Zagreba). Borna dobiva naizgled jednostavan zadatak od svog oca – kupiti maslinik na brdu, jer će se tu kroz koju godinu graditi NATO radar, a cijena tog istog brda će vrtoglavo narasti. No, kada se u tu priču umiješaju trudna Ana, ludi Luka, hiperaktivni Ive, neurotična Kate i alergije, komarci, maslinovo ulje i krađa amfora iz mora – misija „NATO radar“ postaje nemoguća misija.

 

Predstava „Izvorno hrvacko“ je duhoviti prikaz hrvatske zbilje upravo danas. Publika će se smijati svemu onome što naizgled ne bi trebalo biti smiješno……ali jest. Sigurni smo da imamo formulu za „umiranje od smijeha“.