Filmovi za razdoblje od 5.10. 2018. do 7.10. 2018.

ponedjeljak, 1.10.2018.

IZVORNO IME: Venom

REDATELJ: Ruben Fleischer  |  ŽANR: akcijahororSF
ULOGE: Tom HardyRiz AhmedMichelle Williams
TRAJANJE FILMA: 112 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Kada lik Eddiea Brocka u svojem novinarskom istraživanju postane domaćinom izvanzemaljskog stvorenja on postaje Venom. Izvanzemaljski simbiot potpuno ga obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Pravila sada netko drugi određuje, svako opiranje je uzaludno. Njih dvoje postaju jedno, postaju Venom – najpoznatiji antijunak za kojeg nećete znati trebate li ga se bojati ili će vas spasiti. 

Lik Venoma osmislio je 1988. g. pisac David Micheline, te crtači Todd McFarlane i Mike Zeck. Venom je izvanzemaljski simbiot, kojem je potreban čovjek kako bi preživio no zauzvarat čovjek dobiva nevjerojatne moći. Iako je lik Venoma prvotno bio zamišljen kao negativac, on kasnije, u određenim verzijama, postaje tzv. Antiheroj, a zatim gotovo i pravi heroj.

 

 

IZVORNO IME: Smallfoot

REDATELJ: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig  |  ŽANR: Animacijaavantura
ULOGE: Saša LozarEdo MaajkaAna MagudKarlo MrkšaDomagoj JankovićDajana ČuljakLuka Petrušić
TRAJANJE FILMA: 96 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Animirana pustolovina za sve uzraste sa zvjezdanom glumačkom postavom i originalnom glazbom, „Stopalići”, okreće mit naglavačke kada pametni mladi jeti pronalazi nešto što misli da ne postoji - čovjeka
Vijest o Stopalićima uznemiruje ovu jednostavnu zajednicu jetija i tjera ih da se zapitaju što još postoji u velikom svijetu izvan njihovog snježnog sela u novoj priči o prijateljstvu, hrabrosti i radosti otkrivanja.

 

 

IZVORNO IME: A Star Is Born

REDATELJ: Bradley Cooper  |  ŽANR: Dramaglazbeni
ULOGE: Lady GagaBradley CooperSam Elliott
TRAJANJE FILMA: 135 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Radi se o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je, naime napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu.

Film obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je pisao sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo.