Filmovi za razdoblje od 12.10. 2018. do 14.10. 2018.

subota, 6.10.2018.

IZVORNO IME: First Man

REDATELJ: Damien Chazelle  |  ŽANR: Biografskidramapovijesni
ULOGE: Ryan GoslingClaire Foy
TRAJANJE FILMA: 141 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Biografska drama redatelja Damiena Chazellea, snimljena prema knjizi Jamesa Hansena i u scenarističkoj adaptaciji Oscarovca Josha Singera (Spotlight), na velike ekrane donosi jedan od najznačajnijih djelića povijesti napretka znanosti i čovječanstva uopće.

Prvi čovjek najvećih filmskih romansi današnjice, Ryan Gosling u glavnoj ulozi i za njega nekarakterističnom tematskom izletu, sada postaje prvi čovjek na mjesecu. Kao svojevrsna kronika Armstrongovog života i karijere, film nas uvodi u zbivanja između 1961. i 1969., razdoblje pripreme i egzekucije jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir. U nizu NASA-inih projekata, jedan je u svjetskoj povijesti ostavio dubok trag. Uspješnim slijetanjem na mjesec 20. srpnja 1969. godine, astronaut Neil Armstrong postao je prvi čovjek čija je noga kročila na površinu mjeseca. U toj povijesnoj šetnji pridružio mu se Buzz Aldrin, dok je njihov kolega Michael Collins za to vrijeme orbitiratio oko mjeseca na komandom brodu.

Prvi čovjek na mjesecu od 1969., a od 11.10.2018. i u hrvatskim kinima. Ne propustite filmsku priču o tome kako je korak jednog čovjeka poveo čitavo čovječanstvo u novu eru.

 

 

IZVORNO IME: Wheely

REDATELJ: Yusry Abdul Halim  |  ŽANR: Animacijaavantura
ULOGE: Franjo DijakAndrea AndrassyŽeljko VelaBožo SušecRonald ŽlaburZoran Pribičević
TRAJANJE FILMA: 90 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Malezija 

SADRŽAJ FILMA:

U imaginarnom svijetu u kojem su građani automobili, jedan taksi će postati kralj ceste u svom rodnom gradu. Ubrzo otkriva da je veća prednost ostati vjeran sebi nego biti slavan. Kada mu zaprijete veliki kamioni, hoće li im se žuti, lokalni taxi moći usprotiviti i postati globalni heroj?

 

IZVORNO IME: Peppermint

REDATELJ: Pierre Morel  |  ŽANR: akcija
ULOGE: Jennifer GarnerRichard CabralJohn Gallagher Jr.
TRAJANJE FILMA: 102 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Jennifer Garner u ulozi majke koja se budi iz kome nakon što su joj muž i kćer ubijeni u brutalnom napadu. Kad shvati da sustav štiti ubojice od pravde, njezina životna misija postaje osveta suprugove i djetetove smrti.

Provodi godine trenirajući kako bi pravdu uzela u svoje ruke.