Filmovi za razdoblje od 16.11. 2018. do 18.11. 2018

ponedjeljak, 12.11.2018.

 

 

 

IZVORNO IME: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

REDATELJ: David Yates  |  ŽANR: Avanturafantazijaobiteljski
ULOGE: Eddie RedmayneJohnny DeppJude LawZoë KravitzAlison Sudol
TRAJANJE FILMA: 134 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

U novom nastavku Čudesnih zvijeri, pratimo Newta Scamandera i Albusa Dumbledorea u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu. U knjizi Harry Potter i darovi smrti čitatelji su mogli saznati da su Albus i Gellert nekoć bili vrlo bliski, prije no što su postali najgori neprijatelji.

Radnja ovog nastavka je puno dinamičnija. A uz sjajan scenarij i režiju, ono što dodatno pojačava doživljaj filma je kostimografija i scenografija. Osjećaj magije je gotovo stvaran. Odlična ekipa koja stoji iza filma naslućuje kako je drugi nastavak Čudesnih zvjeri prava filmska poslastica koja se nikako ne smije propustiti.

 

 

IZVORNO IME: The Grinch

REDATELJ: Yarrow Cheney, Scott Mosier  |  ŽANR: Animiranikomedijaobiteljski
ULOGE: Krešimir MikićVanna SenjakJanko Volarić PopovićDijana VidušinNoa ZelenkoErvin Baučić,Ksenija Marinković
TRAJANJE FILMA: 86+4* minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Kina, SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Nakon punih 18 godina, omiljeno zeleno gunđalo vraća se na velike ekrane i to ovog puta u animiranom obliku. Još zeleniji i još mrzovoljniji, odlučan je u namjeri da upropasti Božič u selu Whoville: “Danas ćemo raditi zločeste stvari, *i* radit ćemo ih sa stilom!”

Illumination i Universal Pictures predstavljaju The Grinch, novu animiranu obiteljsku komediju temeljenu na obožavanom blagdanskom filmskom klasiku Dr. Seussa. Svima dobro poznato, cinično zeleno gunđalo odlučno je u namjeri da upropasti blagdane u selu Whoville, no, umjesto da on ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i bladganski duh mlade djevojčice preoteti će njegovo srce i možda čak spriječiti njegove zle namjere.

 

 

 

IZVORNO IME: A Star Is Born

REDATELJ: Bradley Cooper  |  ŽANR: Dramaglazbeni
ULOGE: Lady GagaBradley CooperSam Elliott
TRAJANJE FILMA: 135 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Radi se o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je, naime napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu.

Film obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je pisao sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo.