Filmovi za razdoblje od 7.12. 2018. do 9.12. 2018.

četvrtak, 29.11.2018.

IZVORNO IME: Mortal Engines

REDATELJ: Christian Rivers  |  ŽANR: epska avantura
ULOGE: Hugo WeavingHera HilmarRobert SheehanJihaeRonan Raftery
TRAJANJE FILMA: 128 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Novi Zeland, SAD

SADRŽAJ FILMA:

Proslavljeni redatelj Gospodara Prstenova i Hobita, Peter Jackson vraća se na velika platna ovog puta kao scenarist, na autorskom zadatku udružen sa suprugom Fran Walsh te Philippom Boyens.

Tisuće godina nakon što su kataklizmički događaji izbrisali civilizaciju kakvu danas poznajemo, čovječanstvo se prilagodilo novonastalim uvjetima i razvio se novi način života. Gigantski mobilni gradovi sada haraju Zemljom u obliku smrtonosnih strojeva i gospodare manjim naseljima, osvajajući predio po predio. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), iz londonskog Lower Tier-a, uslijed susreta s opasnim bjeguncem Hesterom Shawom (Hera Hilmar), nalazi se u borbi za vlastiti opstanak. Neočekivani dvojac čiji se putevi nikada nisu trebali sresti, spoj je potpunih suprotnosti koje čine nevjerojatan savez, predodređen da promjeni tijek budućnosti.

Smrtonosni strojevi zapanjujuća je nova epska avantura, nastala u režiji majstora specijalnih efekata, Oscarovca Christiana Riversa (King Kong), a prema istoimenoj, nagrađivanoj književnoj sagi iz 2001., pisca Philipa Reevea. U producentskom timu, uz izvršne producente Boyensa i Kena Kaminsa (Hobit trilogija), i druga su poznata imena poput Zanea Weinera (Hobit trilogija), Amande Walker (Hobit trilogija), Deborah Forte (Goosebumps), te Walsha i Jacksona.

 

IZVORNO IME: Asterix: The Secret of the Magic Potion

REDATELJ: Alexandre Astier, Louis Clichy  |  ŽANR: animirani
ULOGE: Mario PetrekovićBaby DooksPero JuričićŽeljko DuvnjakDuško Valentić
TRAJANJE FILMA: 85 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Francuska 

SADRŽAJ FILMA:

TAJNA ČAROBNOG NAPITKA je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj. U ovoj priči Čudomix odlučuje da je vrijeme za osiguranje budućnosti sela te zajedno s Asterixom i  Obelixom  kreće u potragu za mladim druidom  kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

 

 

IZVORNO IME: Creed II

REDATELJ: Steven Caple Jr.  |  ŽANR: dramasportski
ULOGE: Sylvester StalloneMichael B. JordanTessa ThompsonDolph Lundgren
TRAJANJE FILMA: 129 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Adonis Creed će morati uskladiti život između osobnih obveza i priprema za sljedeću veliku borbu. Suočavanje s protivnikom svoje obitelji samo ga još više motivira za borbu u ringu. Rocky i Adonis suočit će se sa svojim zajedničkim nasljeđem i shvatiti da ništa nije važnije od obitelji. CREED II će nam pokazati što nas to čini prvacima, i da zapamtimo jednu stvar -  bez obzira gdje se nalazimo, ne možemo pobjeći od svoje prošlosti.