Mali Lošinj bogatiji je za novu tehnologiju 3D kino sustava

petak, 21.12.2018.

Mali Lošinj, 17. prosinac 2018. godine

 

Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj bogatije je za novu tehnologiju 3D sustava kino projekcija

 

 Tehnologija trodimenzionalnog sustava premijerno je predstavljena kroz filmski spektakl „Aquaman“ u kinu Vladimira Nazora 17. prosinca 2018. godine.

Veliko kino je uistinu nastavilo priču za Mali Lošinj, jer sva financijska sredstva potrebna za 3D prikupljena su od sponzora:

Lidl Hrvatska, Jadranka d.d., Lošinj hotels & villas, Adria oil, Lošinj usluge te Gra-tis.

Uoči kino predstave održana je press konferencija na kojoj su prikazani filmski zapisi iz 2015. godine kada je obnovljeno kino s novim digitalnim projektorom te potpuno adaptiran parter kino dvorane.

Ovom je prilikom najavljena i treća faza obnove kina u kojoj će biti postavljene nove stolice na balkonu te novi rasvjetni sustav uz ozvučenje.

Akciju je pokrenulo Pučko otvoreno učilište uz podršku Grada Malog Lošinja, a press konferenciji prisustvovao je i bivši gradonačelnik, danas ministar turizma Gari Cappelli za čijeg mandata je i započela obnova.

Poznato je da filmovi utječu na oblikovanje gledatelja na razne načine: jedan od njih je i usađivanje replika ili dijaloga u svakodnevni govor, odnosno u kolektivno pamćenje. Neke pamtimo, jer nose pametnu filozofsku misao, neke jer su jednostavno zabavni ili domišljati, ali filmski citati su postali nezaobilazan dio naših života pa jednim svima poznatim, zaključeno je predstavljanje 3D projekta, Arnold Schwarzenegger rekao je: „ I'll be back!“, čime su pozvani svi sponzori, da se uistinu svi zajedno vrate s nekom novom pričom, novim projektom, novim dostignućem.