Filmski program za razdoblje 18.1. 2019. do 20.1. 2019.

ponedjeljak, 14.1.2019.

 

IZVORNO IME: Papillon

REDATELJ: Michael Noer  |  ŽANR: Biografijadrama
ULOGE: Charlie HunnamRami MalekTommy Flanagan
TRAJANJE FILMA: 133 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Henri „Papillon” Charriere je sitni kriminalac, pogrešno uhićen i optužen za ubojstvo koje nije počinio, te je osuđen na doživotnu kaznu u zloglasnoj kažnjeničkoj koloniji na Devils Islandu u Francuskoj Gvajani. Odlučan da pobjegne iz zatvora, udružuje se s ekscentričnim krivotvoriteljem Louisom Degom (Rami Malek), koji u zamjenu za zaštitu pristaje financirati njegov  bijeg. Međutim, svaki njegov pokušaj bijega završava uhićenjem i još gorim kaznama. Film donosi fascinantnu priču o njegovoj ustrajnosti da usprkos strogim i mučeničkim kaznama i dalje nastoji pronaći svoj put u slobodu.

 

IZVORNO IME: Snow Queen: Mirror lands

REDATELJ: Robert Lence, Aleksey Tsitsilin  |  ŽANR: Animacijaavanturakomedija
ULOGE: Nina KraljićAlen ŠalinovićJasna BilušićSanja Hrenar
TRAJANJE FILMA: 87 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: Rusija  

SADRŽAJ FILMA:

Glavna junakinja filma je djevojčica Gerda, koja za razliku od svojih roditelja i brata, jedina nema čarobne moći. Jednoga dana, strašan kralj Harald, koji čaroliju vidi kao prijetnju „običnim“ ljudima, protjera sve čarobnjake, uključujući i Gerdinu obitelj, u Zemlju zrcala. Postoji samo jedan način na koji Gerda može spasiti svoje roditelje, sve ostale čarobnjake i magiju, a to je da otkrije svoje čarobne moći. Jedina osoba koja joj može pomoći u tome je Snježna kraljica.

 

 

IZVORNO IME: Koja je ovo država

REDATELJ: Vinko Brešan  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Krešimir MikićNikša ButijerLazar RistovskiDaniel OlbrychskiIva MihalićDražen Kühn
TRAJANJE FILMA: 118 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: Hrvatska 

SADRŽAJ FILMA:

Film koji najbolje opisuje stanje u državi može biti samo jednog žanra – uz novu komediju apsurda Vinka Brešana zaboravit ćete sve što znate o Hrvatskoj jer stvarnost je puno gora i smješnija. Nemojte ni sanjati što će se dogoditi kad se u filmu pojave ministar, predsjednik, upravitelj zatvora, general koji halucinira, hrpa vojnika u vodi i umirovljenika na zemlji.

Zašto se ministar dobrovoljno zatvorio u ćeliju i sve što ste se bojali saznati o Hrvatskoj otkrit ćete u ovom filmu na najsmješniji način u kinima.