Filmski program za razdoblje 25.1. 2019. do 27.1. 2019.

ponedjeljak, 21.1.2019.

IZVORNO IME: Mary Queen of Scots

REDATELJ: Josie Rourke  |  ŽANR: Biografskidramapovijesni
ULOGE: Saoirse RonanMargot RobbieDavid Tennant
TRAJANJE FILMA: 124 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

U biografskoj povijesnoj drami nastaloj prema romanu Johna Guya, britanska kazališna i filmska redateljica Josie Rourke, autentičnom pričom o borbi za englesko prijestolje uvodi nas u život tamošnje aristokracije 16. stoljeća.

Tadašnju kraljicu Engleske, Elizabetu I. u filmu tumači Margot Robbie, a njezinu suparnicu Mariju Stuart utjelovljuje glumica Saoirse Ronan. U ekraniziranoj povijesnoj epizodi, ljubomorna Marija pretežira na titulu koju nosi njezina rođakinja Elizabeta I. Spletkari i kuje planove kako da zasjedne na prijestolje umjesto nje. Ipak njezine namjere bivaju razotkrivene, a ona utamničena zbog pokušaja da zbaci tadašnju vladaricu s trona. Mariju Stuart sada čekaju godine robije, a potom i smaknuće…

 

IZVORNO IME: Snow Queen: Mirror lands

REDATELJ: Robert Lence, Aleksey Tsitsilin  |  ŽANR: Animacijaavanturakomedija
ULOGE: Nina KraljićAlen ŠalinovićJasna BilušićSanja Hrenar
TRAJANJE FILMA: 87 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: Rusija  

SADRŽAJ FILMA:

Glavna junakinja filma je djevojčica Gerda, koja za razliku od svojih roditelja i brata, jedina nema čarobne moći. Jednoga dana, strašan kralj Harald, koji čaroliju vidi kao prijetnju „običnim“ ljudima, protjera sve čarobnjake, uključujući i Gerdinu obitelj, u Zemlju zrcala. Postoji samo jedan način na koji Gerda može spasiti svoje roditelje, sve ostale čarobnjake i magiju, a to je da otkrije svoje čarobne moći. Jedina osoba koja joj može pomoći u tome je Snježna kraljica.

 

 

IZVORNO IME: The Upside

REDATELJ: Neil Burger  |  ŽANR: komedijadrama
ULOGE: Bryan CranstonKevin HartNicole Kidman
TRAJANJE FILMA: 126 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Radi se o dvojici totalno različitih muškaraca koji dolaze iz različitih svjetova.

Dell Scott, dolazi iz opasne njujorške četvrti Bronx i očajnički pokušava ostaviti sve pogreške iza sebe. Phillip Lacasse je paralizirani depresivni milijarder, koji živi u luksuznom penthouseu u središtu Manhattana. Emotivan i pun dobrog humora, film govori o neočekivanom prijateljstvu koje se pojavilo između ova dva potpuna stranca, i kako druga šansa može biti najbolji dar koji ste ikada primili.

U glavnim su ulogama Kevin Hart, Bryan Cranston, nominirana za nagradu Oscar® Nicole Kidman, Julianna Margulies i Tate Donovan.