Filmski program 8.2.2019. do 10.2.2019.

ponedjeljak, 4.2.2019.

IZVORNO IME: Escape Room

REDATELJ: Adam Robitel  |  ŽANR: SFtriler
ULOGE: Deborah Ann WollNik DodaniTyler Labine
TRAJANJE FILMA: 100 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Šest stranaca nađe se u okolnostima koje su izvan njihove kontrole i moraju koristiti svoje znanje kako bi preživjeli.

 

 

 

IZVORNO IME: Little Miss Dolittle

REDATELJ: Joachim Masannek  |  ŽANR: obiteljskikomedija
ULOGE: Tomislav JurčecLuna LastrićDražen Bratulić
TRAJANJE FILMA: 102 minuta  |  GODINA: 2018  

SADRŽAJ FILMA:

11-godišnja Liliane „Lilli“ može pričati sa životinjama! Ovo je tajna koju nitko ne bi trebao znati osim njenih roditelja. Njen posebni talent prouzrokovao je dovoljno problema u prošlosti i zbog njega se obitelj mora opet preseliti. Lilli obećaje da će svoju tajnu držati za sebe kad dosele u novi dom, no taj se plan malo promijeni nakon što otkrije da je zli kradljivac životinja ukrao bebu slona Ronnija iz lokalnog zoološkog vrta. Zajedno s prijateljem Jessom, Lilli započinje uzbudljivu avanturu spašavanja Ronnija i ostalih životinja.

 

 

 

IZVORNO IME: The Favourite   10 nominacija za nagradu Oskar
                                               Zlatni globus za najbolju glumicu

REDATELJ: Yorgos Lanthimos  |  ŽANR: Biografska dramakomedija
ULOGE: Olivia ColmanEmma StoneRachel Weisz
TRAJANJE FILMA: 119 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u prošlost, u englesku povijest, i prati kraljicu Anne, jednu od manje poznatih monarha Engleske koja je vladala početkom 18. stoljeća i dešavanja na njenom dvoru. Kraljica je poprilično lošeg zdravlja, a i njezino mentalno stanje nije baš najbolje. Zemlju tako iz sjene vodi dama imena Sarah, kraljičina bliska prijateljica i vješti manipulator. Sve biva idilično do dolaska rođakinje, bivše aristokratkinje Abigail, koja traži posao. Abigail se u novoj okolini snalazi vrlo brzo i polako ona postaje nova miljenica kraljice. Ovu tragikomičnu u priču o kraljevskim intrigama, strasti, zavisti i izdaji prate brojni prevrati i ironični dijalozi.

 

 

IZVORNO IME: The Mule

REDATELJ: Clint Eastwood  |  ŽANR: kriminalističkidrama
ULOGE: Clint EastwoodBradley CooperMichael Pena
TRAJANJE FILMA: 116 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD

SADRŽAJ FILMA:

Eastwood je u ulozi Earla Stonea, čovjeka u svojim osamdesetima koji je bankrotirao, sam je i čeka ovrhu nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora voziti. Čini se prilično lako, ali Earl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju "teret", a njega proglase glavnim rukovoditeljem. Earl se vrlo brzo nađe i u centru interesa policije, DEA agenta Colina Batesa. Iako su njegovi problemi s novcem sada stvar prošlosti, Earlove pogreške iz prošlosti počinju izranjati, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena ispraviti sve te pogreške prije nego što ga sustigne ruka pravde ili kartel za koji radi.