Filmski program 15.2.2019. do 17.2.2019.

ponedjeljak, 11.2.2019.

 

 

IZVORNO IME: Vice

REDATELJ: Adam McKay  |  ŽANR: Biografijadrama
ULOGE: Christian BaleAmy AdamsSteve Carell
TRAJANJE FILMA: 132 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

U svojem novom filmu Adam McKay se usmjerio na još jednu istinitu priču, o jednom od najviše neuhvatljivih i tajanstvenih umova suvremene američke političke povijesti – Richarda Brucea (Dicka) Cheneyja, kojeg je utjelovio oskarovac Christian Bale u još jednom nezaboravnom nastupu.

Film prati pedeset godina Cheneyjevog složenog putovanja od ruralnog Wyominga gdje je radio kao električar do Washingtona u kojem je bio de facto predsjednik SAD-a.

Radi se o humorističnom, ali i mračnom te često uznemirujućem pogledu na upotrebu i zloupotrebu institucijske moći. Nešto o čemu svjedočimo i danas

 

IZVORNO IME: Little Miss Dolittle

REDATELJ: Joachim Masannek  |  ŽANR: obiteljskikomedija
ULOGE: Tomislav JurčecLuna LastrićDražen Bratulić
TRAJANJE FILMA: 102 minuta  |  GODINA: 2018  

SADRŽAJ FILMA:

11-godišnja Liliane „Lilli“ može pričati sa životinjama! Ovo je tajna koju nitko ne bi trebao znati osim njenih roditelja. Njen posebni talent prouzrokovao je dovoljno problema u prošlosti i zbog njega se obitelj mora opet preseliti. Lilli obećaje da će svoju tajnu držati za sebe kad dosele u novi dom, no taj se plan malo promijeni nakon što otkrije da je zli kradljivac životinja ukrao bebu slona Ronnija iz lokalnog zoološkog vrta. Zajedno s prijateljem Jessom, Lilli započinje uzbudljivu avanturu spašavanja Ronnija i ostalih životinja.

 

IZVORNO IME: Alita: Battle Angel

REDATELJ: Robert Rodriguez  |  ŽANR: AkcijskiavanturaSF
ULOGE: Rosa SalazarJennifer ConnellyEiza GonzálezChristoph Waltz
TRAJANJE FILMA: 122 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u budućnost, u gradu Iron City, u kojem napuštenu Alitu u besvjesnom stanju pronalazi suosjećajni cyber-liječnik Ido koji je dovodi u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne sjeća se tko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako iskustvo joj je prvo. Dok uči navigirati svojim novim životom i ulicama Iron Cityja, Iro je pokušava zaštititi od njezine misteriozne prošlosti, dok joj njezin novi prijatelj s ulice, Hugo, pokušava pomoći da se sjeti svoje prošlosti. Između njih dvoje se počne razvijati sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i krenu narušavati njezine novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvanredne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da otkrije istinu o svom porijeklu, Alita kreće na put koji će je voditi u borbu protiv nepravdi ovog mračnog, korumpiranog svijeta.

 

IZVORNO IME: Glass

REDATELJ: M. Night Shyamalan  |  ŽANR: triler
ULOGE: Bruce WillisSamuel L. JacksonJames McAvoyAnya Taylor-Joy
TRAJANJE FILMA: 129 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Scenarist i redatelj M. Night Shyamalan spaja priče dvaju svojih prethodnih hitova – Neslomljivi (2000) i Podvojen (2016) – u novom stripovskom trileru Glass.

Nakon zaključka filma Podvojen, u filmu Glass Dunn (Bruce Willis) lovi Crumbovu (James McAvoy) nadljudsku verziju Beast u nizu napetih susreta dok misteriozni Price (Samuel L. Jackson) zna sve tajne koje su kritične za obje strane.